Podle odborníků je problémem klesající kvalita zdravých potravin.
Kvalita mléčných a masných výrobků a pečiva se snižuje, což může negativně ovlivnit zdraví populace a vést ke vzniku cukrovky, vysokému krevnímu tlaku, poruše metabolismu a dalších nemocí.
Je známo, že výrobci například pečiva nemají žádné analýzy, které by upřesňovaly výživovou hodnotu jejich výrobků. Projevuje se to růstem obezity.
Opět se objevují návrhy lékařů, že k rozvoji zdravého způsobu stravování by přispělo snížení sazby DPH u potravin, které jsou pro zdraví prospěšné, jako je například čerstvé ovoce a zelenina, mléko, drůbeží a rybí maso či některé rostlinné oleje.
Snížení sazby se rezolutně brání ekonomové, kteří poukazují na možnost zneužívání nízké sazby, zařazování mezi nízkozdaněné potraviny i jiných potravin.
pondělí 30. července 2007
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat