Google

úterý 8. ledna 2008

Haider vyhání hříšníky z ráje.

Korutanský hejtman Jörg Haider chce z Korutan vyhnat 18 čečenských asylantů. Dva Čečenci, kteří jsou podezřelí z toho, že na Silvestra ve Villachu ve rvačce zranili dva mladé Rakušany, měli v pondělí odpoledne opustit sběrný tábor v Traiskirchenu. Mimo toho měly za nimi do Dolních Rakous odejít také jejich rodiny.

Haider rozhodnutí zdůvodňuje: "Surovci nemají v Rakousku na asyl právo - a už vůbec ne v Korutanech. Oba podezřelí z vyprovokování rvačky ztratili statut asylantů. Rodinám násilníků bude poskytnuto základní zaopatření. Každý, kdo se u nás nechce přizpůsobit, bude z Korutan vyhoštěn. Co s nimi spolková vláda udělá, to mne nezajímá."

Čečencům ovšem ještě nebylo vyprovokování rvačky dokázáné. Vyšetřování ještě nezačalo. Na události je podezřelá ta okolnost, že rakouští účastníci rvačky jsou členy boxerského oddílu.

Okamžite se ozvala ostrá kritika ze Strany zelených. Mluvčí strany Rolf Holub řekl: "Trestat někoho na základě podezření, to hraničí s rasizmem. Haider není soudce, ani nemůže ortel předpovídat. Je to opovrženíhodný samosoudce."

Žádné komentáře:

Okomentovat