Google

pátek 25. ledna 2008

Zimní pomoc východní Evropě.

„Chlad není dětská hra.“ Tak zní letošní motto kampaně vyhlášené Charitou v dolnorakouském St.Pöltenu. Charita předpokládá, že bude moci použít nejméně 100.000 euro (2,600.000 Kč), což je výnos veřejné sbírky uspořádané v diecézi.

K boji proti dětské chudobě v chudinských osadách vyrukoval pastorální úřad sanktpöltenské diecéze, který předpokládá úspěch sbírky.

„Zima není žádná dětská hra,“ tvrdí ředitel Charity Friedrich Schuhböck, „zatímco rakouské děti se radují ze sněhu a sáňkují a lyžují, je mnoho dětí v chudých evropských zemích, které bojují o přežití. Na Ukrajině, v Bělorusku, Albánii, Rumunsku, zemí, kam bude směřovat sbírka, bude její zásluhou možné vytápět několik tisíc bytů. Lidé tam žijí v domech, kde je zima jako venku, děti nedostanou ani teplé jídlo.“

Mimo uvedené sbírky se na kampani bude bezplatnou reklamou podílet rakouská veřejnoprávní televize ÖRF a velkými inzeráty tisková media. Hlavním regionálním kooperačním partnerem kampaně je dolnorakouská spořitelna Sparkasse NÖ Mitte West. Akci podporuje také Vídeňská městská pojišťovna a První banka.

Žádné komentáře:

Okomentovat