Google

pátek 30. května 2008

Čeští zloději v rakouském statku.

K oprávněnosti obav rakouských úřadů, že po odstranění kontrol na hranicích dojde ke zvýšení kriminality, přispěli dva čeští zloději. Ani zadržení 1.května 2008 a vyšetřování rakouskou policii je neodradilo od pokračování v trestné činnosti na území Dolních Rakous.

Zloději tenkrát byli po vyslechnutí propuštěni na svobodu, a proto si zřejmě mysleli, že to tak bude pořád. Jenomže i Rakousku platí, že se "se džbánem chodí tak dlouho pro vodu, až se ucho utrhne." Při dalším zadržení šli čeští zloději za katr.

Koncem minulého týdne se podruhé vloupali do odlehlého čtvercového dvora nedaleko města Litschau. Způsobili škodu za 20 tisíc euro. Zadními vraty se dostali do dvora a v dílně odcizili několik přístrojů a nářadí. "Také motorovou pilu a navigační přístroj," uvedl policejní inspektor z Litschau.

Policisté předpokládali, že zloději se vrátí, a tak, než český zlodějský pár přijel znovu, statek pozorovali. "Nyní jsou zloději na měsíc za mřížemi, ve vazbě, a potom se ukáže," řekl líčovský policista, "jsme na počátku sezóny a máme ještě řadu krádeží neobjasněnou." Uvedenému českému zlodějskému páru už dokázali 14 vloupání.

Žádné komentáře:

Okomentovat