Google

čtvrtek 29. května 2008

Od 1.června kontroly na rakouských hranicích.

Během Mistrovství Evropy ve fotbale budou v okrese Gmünd opět na hranicích mezi Rakouskem a Českou republikou zavedeny kontroly osob. Přijíždějící osoby se budou muset prokázat platnými doklady. Rozhodlo o tom Okresní hejtmanství v Gmündu. "Po skončení EURO´08 bude podle schengenského kodexu hranice opět bez kontrol," tvrdí okresní hejtman Mag.Johann Böhm.

K opětnému zavedení kontrol přistoupily rakouské úřady ve snaze zabránit vstupu na fotbalové stadiony násilníkům ze sousedních zemí. Cílem opatření je zajistit klidný průběh soutěží.

V rámci těchto opatření opět budou policisté v budovách celnic. V okrese Gmünd bude plně v provozu kontrolní stanoviště na přechodu Halámky-Nagelberg, kde bude systematická kontrola všech přijíždějících vozidel.

Mimo Neu-Nagelbergu bude rakouská policie nepravidelně provádět kontroly na mobilních stanovištích:
na všech čtyřech hraničních přechodech mezi Českými Velenicemi a Gmündem, na přechodech Šejby-Harbach, Nové Hrady-Pyhrabruck, Vyšné-Höhenberg, Stříbrná Huť-Joachimsthal, Chlum u Třeboně-Schlag, Rapšach-Brand, Smrčná-Haugschlag, Nová Bystřice-Grametten, Artoleč-Hirschenschlag, Artoleč-Reingers.

"Při překračování státní hranice musí cestující mít platný cestovní pas nebo osobní průkaz?" říká Böhm. Vstup do Rakouska je během šampionátu povolen jen přes jmenované hraniční přechody, zelenou hranici překračovat nelze.

Žádné komentáře:

Okomentovat