Google

úterý 3. června 2008

Jak stávku rolníků vidí dělník.

V Německu stávka producentů mléka pokračuje, rozhodně není symbolická, rolníci nehodlají slevit ze svých požadavků, traktory a další zemědělskou technikou blokují mlékárny, které jsou odříznuty od zdrojů hlavní suroviny. Mléko rolníci většinou zkrmí hospodářskými zvířaty. (Ve Švýcarsku mléko dávají spotřebitelů přímo ze dvorů, zdarma.)První signály ze včerejších jednání mezi zemědělci a mlékárnami naznačují, že německá stávka bude úspěšná.(foto: Zeitung süddeutsche)
S vyhlášením stávky váhají rakouští sedláci, vyčkávají jak dopadne situace v Německu. Na jejich požadavky jsou i takové názor, jaké napsal nějaký rakouský dělník (doklad o tom, že Rakousko není od ČR názorově příliš vzdáleno, i u nás k zemědělcům směřují podobné rady):

"Vy výrobci mléka jste jako malí blbí pejsci. Žádný konzument nad vaším nářkem neuroní slzu.

Pokud budete drahé zemědělské stroje a traktory používat hlavně na jízdy do hospody, budete pít rum a nekonečně parkovat před hostinci, zatímco vaše ženy za vás budou dřít ve stájích, bude výroba mléka pořád drahá.

Proto já jako dělník nevím, proč mám za vaše naříkání platit. Vidím to jednoduše: když v Rakousku nedokážete vyrábět za světové ceny, zkuste také dělat pořádnou práci jako statisíce jiných lidí a neřvěte pořád, že rakouští sedláci jsou zničeni!"
(Zdroj: Landwirt)

1 komentář:

  1. Velký naftový podvod

    http://www.zvedavec.org/komentare/2008/06/2590-velky-naftovy-podvod.htm

    OdpovědětVymazat