Google

středa 30. ledna 2008

Zaslechnuto v Julínkově čekárně (5).

Praktičtí lékaři dostanou od Všeobecné zdravotní pojišťovny přidáno navíc ve srovnání s rokem 2007 skoro třináct procent a k tomu jim ještě zůstanou všechny poplatky, které od pacientů vyberou. Ty jim vynesou přes sto tisíc korun ročně na jednu ordinaci, nemocnicím miliony.

Někde už proto automaty s velkou slávou nainstalovali, třeba u vchodů do Fakultních nemocnic. Nikomu ale nevadí, že pacienti, jež si musí jako gembleři měnit peníze, napřed zaplatí a pak teprve vkročí do labyrintu zdravotnického zařízení, aniž by věděli, jestli na ně v ten den vůbec přijde řada, či jestli budou ošetřeni a vyšetřeni tak, aby vznikl oprávněný nárok na patřičnou platbu.

A lze nakupovat v automatu kouzelné lístečky do foroty, tedy třeba na týden dopředu? A jak se bude vracet „vyšetřované“, když se z nějakých důvodů prohlídka u lékaře neuskuteční? Budou bločky nepřenosné či přenosné?

Co Čech, to koumák, co si budeme namlouvat. Zažili jsme falzifikáty dálničních známek, jízdenek do prostředků městské hromadné dopravy, bankovek či maturitních vysvědčení, zřejmě brzy se objeví na černém trhu též padělky těchto ,ordinačních lístků´, třeba za dvacku, což jistě mnohý důchodce přivítá. Za tři takto ,zlevněné´ vstupenky k praktikovi si hravě našetří na jedno inflační máslo nebo na deset rohlíků.

Žádné komentáře:

Okomentovat