Google

čtvrtek 15. listopadu 2007

Gore mění způsob boje s oteplováním.














Bývalý americký viceprezident Albert Gore se stal společníkem nejznámější investiční společnosti v Silicon Valleyza. Za své aktivity v boji s globálním oteplováním Gore v říjnu 2007 dostal Nobelovu cenu za mír. Další ocenění, filmová cena Oscar, přišla za film natočený podle jeho přednášek.

Gore bude pracovat ve středisku informačních technologií, ve firmě Kleiner Perkins Caufield and Byers se soustředí na takzvané zelené investice. Výši svého platu bývalý viceprezident neuvedl. Oznámil ale, že jej celý bude dávat své nadaci Společnost pro ochranu klimatu.

Zatím není jasné, zda vstup mezi investiční kapitalisty znamená definitivní konec jeho politických ambicí. Mnoho demokratů totiž chce, aby Gore příští rok kandidoval v prezidentských volbách.

Firma Kleiner Perkins Caufield and Byers, stejně jako další desítky společností rozvojového kapitálu, rozšiřuje v poslední době své investice do "čistých" technologií. Ve svém novém působišti se Gore zaměří právě na investice do společností bojujících s globálním oteplováním.

V minulosti firma Kleiner Perkins Caufield and Byers investovala do rozvoje společností jako Cisco Systems, Google či Amazon.com. Ani Gore není v Silicon Valley žádným nováčkem. Je například už poradcem internetového giganta Google.

Žádné komentáře:

Okomentovat