Google

pátek 30. listopadu 2007

Přibylo studentek agronomie.


Na Švýcarskou vysokou školu zemědělskou v Zellikofenu se letos zapsalo 380 nových studentů, což je o 10 procent víc než v loňském roce a dvakrát tolik jako před šesti lety. Polovina nových studentů jsou absolventi gymnázií.

Rekordní přírůstek je podle tamního tisku přičítán nové koncepci studia potravinářských technologií. Dříve tento obor lákal mlékařskými technologiemi, dnes je to management a marketing. Velký zájem o studium agronomie začínají mít také ženy.

Švýcarská vysoká škola dále nabízí studium o chovu koní. Toto vzdělání probíhá ve spolupráci s Národním hřebčínem v Avenschen a klinikou veterinární fakulty Bernské univerzity.

„Obrat v zemědělství vyžaduje jiné odborníky,“ říká Urs Wehrli, tiskový mluvčí této vysoké odborné školy, „to ovlivňuje také zájem studentů. Nyní dobrá polovina studentů přichází ze zemědělství, zbytek z gymnazií. Velký zájem mladých žen o studium zemědělských věd způsobil škole výdaje na rozšíření dámských toalet.“

Školu čeká generální rozšíření, neboť do budoucna chce mít 500 absolventů. Ještě v tomto roce budou některé objekty výstavně modernizovány. Že škola bude mít nouzi o studenty se neobává, neboť o její absolventy je velký zájem.

Žádné komentáře:

Okomentovat