Google

pátek 1. února 2008

Zaslechnuto v Julínkově čekárně (7).

Dobrý den,

rád bych Vás pozadal o príspevek 30 korun. Jsem lékar a již patnáct let lécím ve své soukromé ordinaci z charitativních duvodu stovky pacientu. Zdravotní pojištovny, kterým tito pacienti platí, mi ale nechtejí platit. Když zaplatí tak je to nekdy i s mesícním zpoždením.

Proto potrebuji od každého pacienta príspevek 30 Kc. Sice dostanu od pojištovny zaplaceno z toho co Vám zamestnavatel strhl z výplaty a o co dostáváte každý mesíc méne, ale pochopte já ty peníze potrebuji. Musím platiti pojištení na tri auta a zálohu na dovolenou v Karibiku. Také musím dostavet druhý dum a zrenovovat ordinaci.

Kdyby to snad šlo, privítal bych i príspevek pro mého souseda lékárníka. Sice predepisuji jen ty léky, které stojí hodne penez, protože jsem za to dostal od jejich výrobce propisku a blocek. Ze hodne na ne doplatíte, to je prece ve vasem zájmu, když chcete být zdraví.

Soused to má taky težké, na lécích má jen 40% marži což je tak akorát aby drel nouzi s bídou. Je pravda, že pojištovna mu léky zaplatí, ale je to prý málo.

Rozhodne bych se rád primluvil za príspevky i pro nemocnice. Zvlášt pro ty, které mají hodne lužek pro dlouhodobe nemocné. Pojištovna to sice uhradí, ale nemocnice potrebuji peníze hned. Uz prispívají mesta, ale bylo by moc hezké kdyby moji pacienti na také prispeli. Urcite rádi zaplatíte.

Predem dekuji za Vaše platby.


PS: Hodne penez by se usetrilo kdyby Vam stat nevyplacel nemocenskou. Je pravda, ze jemu jste ji zaplatili z vyplaty, ale stejne si toho, ze jste nemocni nevazite. Jdete do prace, hned za dva tri dni. Tak by bylo dobre, kdyby Vam ty tri dny neplatili. Potom by mohlo zustat vic penez pro ty skutecne nemocne.

Žádné komentáře:

Okomentovat