Google

pondělí 3. března 2008

V Brně začíná veletrh SALIMA.

Ve dnech 4. až 7. března se v Brně koná šestadvacátý ročník Mezinárodního potravinářského veletrhu Salima. Je to jeden z nejznámějších středoevropských veletrhů. Oficiální zahájení bude 4. března v 10 hodin.

V pavilonech C a F budou expozice 17 zemí: Česká republika, Albánie, Brazilie, Francie, Chorvatsko, Jižní Korea, Maďarsko, Polsko, Rakousko, Slovensko, Řecjo, Srí Lanka, Singapur, Kanada, Jihoafrická republika, Thajsko a USA.

    Souběžně se Slimou se v Brně budou konat další tři veletrhy:
  • MBK - 4. mezinárodní veletrh mlynářů, pekařů a cukrářů
  • INTECO - 23. mezinárodní veletrh technologií a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování.
  • VINEX - 13. mezinárodní vinařský veletrh

Součástí veletrhu je konference "Food Forum - Budoucnost evropského trhu potravinami". V diskusi mají také vystoupit člen EK Markos Kyprianu a ministři devíti států EU, Turecka a Albánie. Hlavní náplní diskuse bude společná zemědělská politika, globální trh potravin a bezpečnost a kvalita potravin s ohledem na důvěru spotřebitelů.

V průběhu veletrhu se uskuteční řada dalších seminářů,konferencí a soutěží. Významnou událostí bude snídaně ministrů zemědělství zemí V4 s ministry Bulharska, Rumunska a Slovinska. Jednat budou o reformě Společné zemědělské politiky EU, o přímých platbách do roku 2013, o dekresi plateb a o mléčných kvótách.

Žádné komentáře:

Okomentovat