Google

sobota 19. července 2008

Spor mezi německými rolníky sílí.

Neveřejný spor mezi německými producenty mléka, sdruženými v BDM, a Německým rolnickým svazem (DBV) údajně přerůstá v nesmlouvavou válku. Jeho příčinou je, že Spolkový rolnický svaz se už nechce prosazovat další zájmy mlékařů.

Na osmdesát sedláků-producentů mléka navštívilo obchodní kanceláří Bavorského rolnického svazu (BBV) v Erkheimu (župa Unterall), aby ukončilo členství ve svazu. Rolníci na svém interním portálu údajně plánují další protestní akce. Na veřejnost se dostávají jen kusé a zmatené zprávy.

Předseda Svazu producentů mléka Romuald Schaber byl doposud zdrženlivý k pokusům organizovat v kraji Unterallgäu demonstrace a protesty. Rolníci-výrobci mléka z regionu však jako jeden muž opakovaně žádají vysvětlení článku "U nás vládne nálada strachu a agrese," zveřejněném na portále "ernährungsdienst". Zděšeně na ústup Spolkového rolnického svazu od požadavků výrobců mléka reaguje také předsednictvo ženské sekce BBV.

Forma jakou se mlékaři domáhají podpory je podle prezidenta DBV Gerta Sonnleitnera nechutná, jmenovitě požadavky venkovanek, které se prý nechají vodit jako loutky na drátku. V této situaci měl DBV podle "vyděračského ultimata" bezpodmíněně všechny požadavky BDM podpořit. Ultimatum, které DBV nesplnil, skončilo už 14.července.

Žádné komentáře:

Okomentovat