Google

neděle 16. listopadu 2008

Výroba brojlerů poroste.

Podle prognóz se v příštím roce na celém světě počítá se zvýšením výroby brojlerů o 4 procenta. Nejvyšší růst se očekává v Brazílii a Číně, kde se počítá se zvýšením výroby o 6 - 8 procent. Naopak v USA se poprvé od roku 1973 předpokládá, jako důsledek zvýšení cen krmiv a energií, snížení produkce. Je však možné, že letošní vysoká úroda obilí ještě všechny prognózy změní.

Produkce brojlerů v Číně se zvyšuje kvůli poklesu výroby vepřového masa, v Brazílii je to vyvoláno zvýšenou poptávkou ze zahraničí, hlavně do Hongkongu, Japonska, Saudské Arábie, Spojených arabských emirátů a Venezuely, a také do EU. V Evropské unii se zásluhou vypuknutí ptačí chřipky ve Velké Británii předpokládá mírné snížení produkce.

Spojené státy počítají se snížením exportu brojlerů do Ruska, ale do Číny, Mexika, Kanady, Kuby a Ukrajiny budou exportovat stále velké množství. Zvýšená poptávka po brojlerech se předpokládá v Evropské unii, čímž se USA má kompenzovat snížený export do Ruska. (Zdroj:Rolnické noviny, 14.11.2008)

Žádné komentáře:

Okomentovat