Google

pátek 27. února 2009

Lázním u české hranice se daří.

Přímo vedle lázeňského areálu (Sole-Felsen-Bad) na jižní straně dolnorakouského města Gmünd bude v květnu zahájena stavba nového velkého hotelu.

Stavbu tříhvězdičkového hotelu vyvolal velký zájem o relaxaci v moderním lázeňském centru, které je v provozu teprve 26 měsíců. Menší část hostů tvoří občané ČR.

Investorem hotelu je společnost, která lázně provozuje. Náklady na výstavbu hotelu budou asi 11,2 milionu euro (320 milionů korun). Hotel má být dostavěn v říjnu 2010. Budou ho tvořit dvě tělesa: přízemní vstupní hala, nad ní čtyřposchoďová oválná budova a vedle další budova dvouposchoďová.

V hotelu bude 112 pokojů (280 lůžek), od běžných až po velké rodinné pokoje, neboť lázně jsou atraktivní právě pro rodinné pobyty. Přilákat do lázní celé rodiny je cílem investorů, kteří říkají, že jejich záměrem není poškodit konkurenci, stávající hotely v Gmündu a okolí, ale pozdvihnout celý region. Hotel samozřejmě bude sloužit cestovním kancelářím, které budou moci hosty přivážet autobusy.

Zájem investorů je pro hosty lázní vytvořit nejlepší prostředí, aby v regionu zůstávali delší dobu a po čase se do něho vraceli.

Nezanedbatelným přínosem bude 30 nových pracovních míst, které v hotelu budou. Celkem tedy v celém lázeňském komplexu bude zaměstnáno více než 110 lidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat