Google

čtvrtek 5. března 2009

Demonstraci Agrární komory ČR podpoří i zemědělci ze zahraničí.

Jak dnes na sněmu Agrární komory uvedl její prezident Jan Veleba, uskuteční se ve čtvrtek 12. března 2009 v Praze velká demonstrace zemědělců. Budou protestovat především proti rozdílným podmínkách které mají zemědělci ve starých a nových zemích Evropské unie.

"Hlavním cílem akce bude upozornit na to, že nám dochází trpělivost s těmi výrazně rozdílnými podmínkami zemědělců starých a nových členských států, že odmítáme čekat na narovnání podmínek do roku 2013. Druhým výstupem protestu bude to, že je potřeba zachránit dojný skot," uvedl Veleba.

Protest je načasován na den, kdy bude v Praze jednat agrokomisařka EK Mariann Fišerová-Boelová. Právě od eurokomisařky si zemědělci slibují pomoc. České zemědělce chtějí přijet podpořit zemědělci ze Slovenska, Maďarska, Polska, Rakouska a Německa.

Požadavky zemědělců jsou, vyrovnání dotačních podmínek pro všechny země EU a finanční podpory na zachování mléčného skotu, protože jeho stavy se rychle snižují a v případě nerentabilních chovů hrozí jeho úplná likvidace. Kde se akce uskuteční a jaký způsob protestů bude zvolen Agrární komora neoznámila.

Žádné komentáře:

Okomentovat