Google

pondělí 16. března 2009

Začíná soudní proces s Josefem Fritzlem.

Dnes u zemského soudu v hlavním dolnorakouském městě St.Pölten začíná soudní proces s jedenasedmdesátiletým podnikatelem Josefem Fritzlem, který 24 let věznil svou dceru. O proces je ohromný mediální zájem.

Soudní budova a její okolí jsou už několik dní přísně střeženy justiční stráží a policií. Vedle budovy byl postaven stan pro novináře. V soudní síni je pro novináře a diváky rezervováno 98 míst. Jednání povede soudkyně Andrea Humerová. Tiskovým mluvčím soudu je Franz Cutka, který uvedl, že v případě nějakých psychických problémů bude jednání přerušeno.

Město St.Pölten se na vstup do světového zpravodajství snažilo co nejlépe připravit. Radnice očekává, že se ve městě objeví zpravodajské štáby nejméně pětadvaceti televizních stanic z celého světa a přes dvě stě dalších zpravodajů. Více než jeden tisíc lůžek pro hosty, které jsou v místních hotelech, je už obsazeno. Od místního informačního střediska dostanou hosté seznam čtyřiašedesáti restaurací, které jsou v blízkosti soudní budovy.

Podle slov policejního ředitele Johanna Schadwassera bude policie kontrolovat všechny, kteří budou vstupovat do soudní budovy a do novinářského centra. Mimo policie a justiční stráže budou v blízkosti dohlížet na pořádek i soukromé bezpečnostní agentury.

Rovněž Fritzlův dům v Amstettenu je policií znovu střežen, protože opět zesílil zájem zvědavců dostat se do sklepa, kde Fritzl své oběti věznil

Žádné komentáře:

Okomentovat