Google

pátek 25. září 2009

Extrémní levice dovede kritizovat a řvát.


Ukazuje se, že Britské listy shromáždily autory a čtenáře pocházející především revoltových levicových autorů a čtenářů ze severních Čech (ateistický evropský unikát) a ze zakomplexovaných antikatolických intelektuálů z Prahy. Svůj omezený rozhled prezentoval jakýsi Bohumil Kartous v článku "Stát by měl zavést dálniční poplatek pro katolickou církev."

Autor v článku píše: "...stát zablokuje na více než 24 hodin hlavní dopravní tepnu, aby z ní vytvořil parkoviště pro návštěvníky akce, kterou nelze definovat z hlediska veřejného zájmu, ale pouze z hlediska zájmu zcela konkrétní náboženské komunity... Asistenci policejních složek při fotbalových zápasech sice ministerstvo vnitra zrušilo, nicméně při vystoupení papeže budou asistovat stovky policistů... Desítky milionů korun za reklamu, dopravu a další servis podle stejného zdroje dohromady zaplatí města Brno a Stará Boleslav a také Středočeský i Jihomoravský kraj. Ten k této příležitosti propůjčil plochu brněnského letiště a financuje dokonce i tak absurdní záležitosti, jako jsou svačiny…"

Ateista Kartous při svém předlistopadovém hospodském intelektu a měšťáckém sobectví zřejmě neví, že papež mimo toho, že je hlavou více než dvou miliard katolíků a nejvyšším představitelem státu Vatikán, je autoritou uznávanou všemi kulturními vládami světa.

Televizní záběr o papežově návštěvě České republiky, který oblétne celý svět, je větší reklamou České republiky než státní návštěvy českých politiků za deset let. Papež je pro postavení České republiky ve světě tou nejlevnější investicí do propagace země, i když levicoví demagogové nad výdaji prskají jako syslové.

Porovnávat papežovu návštěvu s koncertem Madony, technoparty či fotbalovými utkání a srovnávat pokojné návštěvníky bohoslužeb se zfetovanými a opilými účastníky technopárty nebo notorickými rváči na fotbalových stadionech může jen člověk, jemuž nenávist k náboženství nedovolí rozeznávat slušné lidi od rušitelů pořádku. Policie má být od toho, aby chránila jeho slušné občany, a to v případě papežovy návštěvy dělá. (Jiří Krž, 25.9.2009)

Žádné komentáře:

Okomentovat