Google

neděle 25. listopadu 2007

Internetu hrozí kolaps.

Podle prognóz americké společnosti Nemertet Research, jež se zabývá průzkumem trhu, v roce 2010 celosvětové síti internet hrozí kolaps. Mělo by se to projevit například stahováním videa, hudby, hlasových nahrávek a mediálních aplikací, které by se značně prodloužilo.

Obavy jsou z nových aplikací, které internetovou síť stále více zatěžují. V případě, že internet nedostane miliardové investice, hrozí především omezení činnosti mediálních stránek typu Youtube, které přenášejí obrovské množství dat.

V celosvětovém měřítku bude nutno do internetu vložit 93 miliard Euro (2,4 bilionů Kč). Jen ve Spojených státech bude nutno výdaje na internet zvýšit o 60 až 70 procent. Týká se to především připojení na širokopásmový internet.

Současný stav internetové sítě se jeví jako brzda inovací. Jsou obavy, že nebude možné rozšiřovat internetové obchody, vyhledávače či mediální servry.

„Bez zvýšení kapacity internetové sítě to nepůjde,“ rovněž oznámil Larry Irving, šéf sdružení amerických poskytovatelů širokopásmového internetu (Internet Innovation Alliance), "musíme provést velmi důležité úkony, jinak budeme konfrontováni s kolapsem internetu, což povede k chaosu."(Financial Times Deutschland)

Žádné komentáře:

Okomentovat