Google

úterý 27. listopadu 2007

Nejlepší partií je rolník.

V Německu byl vysílán televizní seriál, v němž se venkovským mladíkům uskutečňují sny o ženách. To zřejmě inspirovalo švýcarské rolníky k podávání rekordního množství seznamovacích inzerátů.

Pryč jsou doby páchnoucích sedláků s malou inteligencí, venkovští mladíci se představují jako podnikatelé s perspektivními podniky. Přitom vystupují jako moderní mladí sexy-muži.

Velký přírůstek seznamovacích inzerátů je na internetové seznamce švýcarského rolnického portálu, za měsíc jich přibylo 40 tisíc. Nabídek k seznámení je dvakrát více než před dvěma roky. Švýcarští sedláci navíc podávají inzeráty i v Německu.

Například devětadvacetiletý švýcarský rolník si podal takovýto inzerát:
„Chceš vážně mít lepší život, bez tvé mladosti a svěžesti nechci být, jsi zdatná, atraktivní a sníš o moderním domě v krajině nedaleko města s krásným výhledem? Here I am!“

Inzerent vůbec nepřipomíná středověkého udřeného, špinavého sedláka. Přestože většinu času stráví v kanceláři, nemůže najít partnerku: „Ženy zůstávají chladné, když se dozví, že jsem zemědělec. Zřejmě záleží na tom, jakým způsobem se povolání představí.“

Podle počtu inzerátů je situace ve všech švýcarských kantonech stejná. 12.000 zemědělských závodů je ve Walschlandu, 40.000 v německy hovořícím Švýcarsku.

Přesná evidence, kolik je svobodných sedláků, žádná není. Tito muži patří k nejlépe materiálně zajištěným lidem, jejich čisté měsíční příjmy jsou 2.500 až 6.000 franků (40.000 až 100.000 Kč).

„Peníze však nepřesvědčují,“ říká další sedlák, „ženy staví na divokých mladících se srdcem a mozkem. Co však může být krásnějšího než život s dětmi na krásném statku. Nejlepší partie je sedlák.“(ilustr.foto)

Žádné komentáře:

Okomentovat