Google

pondělí 31. prosince 2007

Silvestr s párou.

Zajímavá tradice se ujala v dolnorakouském Gmündu. Na Waldviertelské úzkokolejné trati se letos uskuteční už pátý ročník silvestrovské jízdy parním vlakem. O akci, která je určena pro 300 vybraných hostů z celého Rakouska a a Německa, pravidelně přinášejí informace všechna média včetně televize.

Waldviertelské úzkokolejky z počátku dvacátého století už pravidelnou dopravu nezajišťují, na rozdíl od nedaleké Jindřichohradecké úzkokolejné dráhy, kde je denní provoz. Přesto jsou úzkokolejné tratě z Gmündu do Litschau a z Gmündu do Gross Gerungs udržovány v provozuschopném stavu. Vlaky, tažené buď diesel lokomotivami nebo lokomotivou parní, jezdí pro turisty v letních sobotách a nedělích. Mimo to jsou pro zájemce pořádány jízdy podobné této jízdě silvestrovské.

Parní silvestrovský program je součástí velké akce. Po zahájení silvestrovské zábavy ve 20 hodin v gmündském kulturním domě, kdy bude hrát Městská kapela Gmünd, pojedou účastníci parní jízdy do Fassldorfu, kde bude probíhat punčpárty. Potom půjde lampionový průvod na náměstí ve Weitře, kde program vyvrcholí ohňostrojem nad zámkem.

Po návratu do kulturního domu v Gmündu čeká na účastníky jízdy ještě rozmanitý program se řadou překvapení a zážitků. V první řadě hudební skupina „Rosi und die Gang“ a pak překvapivé show pro bezstarostné rozptýlení a náladu. Odvázání a dobrou náladu pro mladé i staré slibuje dnešní program „Silvestr jednou jinak.“31.12.2007

Žádné komentáře:

Okomentovat