Google

sobota 26. ledna 2008

Obce mohou žádat o finanční podporu.

Ministerstvo životního prostředí již k 15. lednu vyhlásilo výzvu k podávání žádostí o grant na podporu zavádění a rozvoje místních Agend 21 (MA21) v České republice z revolvingového fondu Phare. Upozornil na to opětně mluvčí ministerstva Jakub Kašpar.

Cílem využití dotace je přitom podle něj systémové zlepšení správy a řízení obcí, měst mikroregionů a krajů k udržitelnému rozvoji. Grant má napomáhat podpoře zavádění místní Agendy 21 a prokazatelnému kvalitativnímu posunu v tomto procesu (strategické plánování udržitelného rozvoje podle kapitoly 28 Agendy 21, sledování a vyhodnocování indikátorů udržitelného rozvoje na místní úrovni, komunitní a expertní plánování v kvalitě MA21, realizace místních akcí a kampaní pro veřejnost a další opatření a aktivity směrem k udržitelnému rozvoji, modelové projekty pro udržitelný rozvoj, které řeší ochranu životního prostředí a současně přispívají k sociálnímu a ekonomickému rozvoji obcí, regionů).

Žadatelem o dotaci může být obec, sdružení obcí, kraj, nestátní nezisková organizace či zájmové sdružení právnických osob. V případě, že žadatelem je jiný subjekt než obec, svazek obcí nebo kraj (tj. municipalita), je třeba doložit je třeba doložit písemně partnerství s municipalitou na předloženém projektu. Podmínkou přidělení dotace je registrace municipality v Databázi MA21 ať již je žadatelem nebo partnerem.

Výše dotace činí 90% celkových uznatelných nákladů na projekt, maximálně 2 miliony Kč, doba realizace projektu je max. 2 roky. V první výzvě bude celkový objem peněz činit 15 miliónů Kč. Výzvy budou tři, vypisované s cca ročním odstupem. (www.agris.cz)
Další informace:
Cenia

Žádné komentáře:

Okomentovat