Google

úterý 4. března 2008

Klaus vytáhl do boje proti klimatologům.

Český prezident Václav Klaus znovu vytáhl do boje proti odborníkům, kteří varují před oteplováním Země. Vydal se do New Yorku, kde dnes odpoledne měl vystoupit na konferenci, která chce dát prostor lidem podobně smýšlejícím.

Konference pořádané konzervativním ústavem Heartland Institute se účastní přes 400 vědců, ekonomů a politiků. Jsou to lidé, kteří zastávají různé názory na změny podnebí - od těch, kteří připouštějí vliv člověka na změnu klimatu, ale nepovažují ho za nebezpečný, až po ty, kteří globální oteplování označují za podvod. Vesměs jde ale o zastánce skeptického přístupu ke globálnímu oteplování.

V noci na úterý poskytl Klaus rozhovor americké televizi CNN Headline News. Řekl tam, že debata o globální změně podnebí by neměla vycházet z odborných vědních oborů, jako je klimatologie, podle něho je to záležitost společenských věd.

Na rozdíl od většiny ekologů Klaus tvrdí, že zvýšení teplot v posledních letech je v historickém porovnání velmi malé a jeho důsledky na člověka a jeho aktivity jsou bezvýznamné. Regulaci, po níž volají zastánci teorie globálního oteplování, považuje Klaus zaporušování svobody člověka, demokracie a prosperity.

1 komentář:

  1. Socialistický ekonomický inženýr, který do roku 1989 radil ÚV KSČ jak předstihnout kapitalismu, a za to mohl jezdit na západ, i když měl v rodině emigranty, tak ten bude i radit odborníkům ve věcech, kterým vůbec, ale vůbec nerozumí, a ještě chce být podvodným způsobem zvoleným naším prezidentem, tak to je opravdu humus. Doufám, že nás celá Evropa a další demokratický svět , s výjimkou USA, budou ignorovat. Bohužel k našemu neprospěchu.

    OdpovědětVymazat