Google

pondělí 21. dubna 2008

Blšany se vrátí do velkého fotbalu.

Není to tak dávno, co tučné titulky se jménem klubu z vesnice Blšany (300 duší) zmizely ze sportovních stránek deníků, co kameramani všech českých televizí stadionek mezi chmelnicemi přestali vyhledávat.

Fotbalový tým Chmel Blšany ztratil svého tvůrce, sponzora a mecenáše, dostal se do finančních problémů a sestoupil z první ligy. To nestačilo, propadl se až do třetí ligy, kde figuruje beznadějně na posledním místě. Zatím! Vše se brzy změní, jak klub uvedl:

Fotbalové jméno FK Chmel Blšany bude mít zase větší zvuk. V těchto dnech byl dohodnut prodej klubu do rukou bohatého ruského investora, který má zájem vrátit blšanský fotbal do první ligy a nejen to!

Náš web získal informaci o obchodu, který už se připravuje několik měsíců. Spekulovalo se o něm už na podzim, ale teprve teď byl oficiálně potvrzen. Vyjádření nového majitele k jeho záměrům s FK Chmel Blšany:

„V létě koupíme licenci na druhou ligu. Už jsme dohodnuti s Bohemians 1905, kteří letos plánují do druhé ligy sestoupit a následně se stát B-týmem Bohemians Praha ze Střížkova. Na to druhou ligu mít nepotřebují, bude jim stačit ČFL, nebo divize, kterou získají výměnou od nás,“ vysvětlil nám zástupce investora. Jméno investora zatím nebylo zveřejněno, ale jedná se o bohatou fyzickou osobu, které patří několik ropných polí v Rusku.

A jaké jsou další plány nového majitele Chmelu Blšany?
„Samozřejmě postupně koncepčně budovat kvalitní mužstvo, zlepšit práci s mládeží a vytvořit tak zdravý ambiciózní klub. Nastartujeme projekt Chmelař 2012, který určuje rok, do kterého chceme být nejpozději v první lize. Následuje na něj projekt Chmelař 2016, do toho roku bychom chtěli získat český titul a hrát Ligu Mistrů“ naznačil plány investor.

Jarní část sezony v ČFL se samozřejmě dohraje. Bohemians 1905 by si přáli, abychom se zachránili – příští rok by samozřejmě ráději hráli ČFL, než divizi. „Za tímto účel bude po skončení prvoligové sezony na naše poslední zápasy v ČFL posílen trenérský tým. Asistentem trenéra Zákostelského se stane pan Zbyněk Busta“.

A co stadion? Stávající stánek by asi pohárové zápasy neumožnil?
„Postavíme stadion "Chmelíček“ pro 30 000 diváků. Očekáváme, že by na něm posléze mohl hrát i Most, se kterým chceme dále spolupracovat. Siad by se měl stát naší farmou, kde se budou rozehrávat mladí hráči Blšan přeřazení z dorostu" představuje velkolepé plány soudruh A., který coby zástupce investora je také předsedou nově vzniklého Družstva fanoušků Blšan.
FK Chmel Blšany tak zřejmě čeká ještě zářivá budoucnost! (zdroj FK.Chmel Blšany, 1.4.2008)

Žádné komentáře:

Okomentovat