Google

pondělí 21. dubna 2008

Páchnou Němci nebo Francouzi?

Londýn a celý jih Anglie byl v minulých dnech postižen nepříjemným zápachem, jenž údajně byl přinášen větrem vanoucím z evropského kontinentu. Zápach zaregistrovala i samotná královna.

Meteorologové tento neobvyklý jev jednoduše označili za pach vycházející z hnoje a průmyslového odpadu. Východní vítr ho z kontinentu odnáší nad Lamanšký průliv a nad Britské ostrovy. Experti tento jev přirovnávají k písku ze Sahary, který se za letních bouřek občas dostane až nad Anglii.

Britské noviny obvinily jako původce zápachu německé sedláky, kteří v těchto dnech hnojí pole prasečí kejdou. "Děkujeme ti, Německo!" napsal na titulní stránce The Sun.

Neznámé aroma dráždí čichové buňky obyvatelům Windsoru, Kentu, celé východní Anglie až po Londýn. Lidé nevědí, co se děje a tak neustále volají na Scotland Yard. Meteorologové však upozornili na možné zesílení zápachu, neboť východní vítr je očekáván ještě v pondělí.

Reportéři Deyly Maylu se snažili získat vysvětlení na německém velvyslanectví. Pracovníci ambasády o ničem nevěděli, žádný mimořádný zápach nezaregistrovali. Odmítli však názor, že by óder pocházel z Německa, pokud by byl jeho původ na kontinentu, určitě by jeho zdroj byl ve Francii, která je mnohem blíž.

Žádné komentáře:

Okomentovat