Google

neděle 13. dubna 2008

Zaslechnuto v Julinkově čekárně (15).

Občané si neplatí zdravotní pojištění proto, aby byly prázdné nemocnice a prázdné čekárny. Platí si ho proto, aby v případě, že jsou nemocní je někdo vyléčil.

Hodnocení stran návštěvnosti patří do jiných oborů, možná kin či divadel. Do zdravotnických zařízení ne. Dopady tohoto efektu na vyléčení nemocných - většinově pracujících, odvádějících daně a živících stát včetně pana ministra bude možné zhodnotit ne za tři nebo šest měsíců, dokonce ani ne o letošních Vánocích. Takové efekty se projeví relevantně spíše za desítky let.

Pokud je jediným cílem deklarovaným médii i jistými novináři, aby ordinace a nemocnice byly prázdné, tak je prostě pojďme vybavit cedulkou PACIENTŮM VSTUP ZAKÁZÁN!

My si krásně rozdělíme platy, vlastnící pojišťoven cca 250 miliard a nebudeme předstírat, že někoho léčíme a všem bude dobře. A co teprve ty krásné tabulky o poklesu nákladů a počtu kontaktů s lékařem. To, pane, bude muset být monstr kalkulačka!


Zrovna dneska jsme řešili docela dva složité případy pacientek. Jedna si z nudy vyjela na kolečkovém křesle (?) se pobavit s lékařem, druhá to vzala s francouzskými hůlkami(?) poklábosit a zaplatit poplatky z hodně hubené nemocenské.

Oni ti nemocní opravdu chtějí být jenom zdraví. Myslím, že pro pány typu Julínka je to štěstí. Jinak by je totiž pacienti mohli tou hůlkou vzít po zádech. Ostatně si myslím, že lidé, kteří si myslí, že cílem zdravotnictví jsou prázdné čekárny, by si to zasloužili.

Cílem zdravotnictví jsou vyléčení lidé. A vyléčení je to, za co si tito lidé platí hodně velké peníze. A absolutní většina z nich si přeje, aby je nikdy v životě nemusela použít. (bl, 12.4.2008)

Žádné komentáře:

Okomentovat