Google

sobota 19. dubna 2008

Zaslechnuto v Julinkově čekárně (16).

Problem nedostatku lékařů není jen tady u vas v ČR, ale taky u nás v Australii. Je u nás málo odborných lékařu a sester. Nemůžu pochopit, ale proč???

Vždyt tu maji lékaři, proti vám, krásné platy a taky se jim to tu nelíbí. Teď už jsou tu většinou lékaři z Číny, Japonska a odjinud, kde jsou šikmé oči. Hodně je jich tu i ze Sri Lanky - a ti, zdá se mi, že jsou nejlepši. Máme své odborniky a měníme je velmi lehce za asijske.

Tak aspoň jednu výhodu proti vám máme, že nemusime platit žadné zdravotni a sociálni pojisteni, to už je zahrnute v danich. Vidime to na výplatni pasce.

Neplatime nikde, když jdeme do státni nemocnice na vyšetřeni (ale tam se musi čekat) a když jdeme k soukromníkovi tak tam zaplatíme (a je to hned) určitou částku, ale ješte ten den nám to zdravotní pojišťovna nahradí. Ne sice všechno, ale 75% určitě. Za léky se tu neplati nic, kdo je pojištěný, včetně důchodců, doplácí jen 3,65 za lék. Je to určite mnohem lepši než v ČR.

Je mi to moc lito, že to v ČR tak špatně vláda dělá. Když mi strhávaji na pojištění, tak už bych snad neměl platit u lékaře a za léky.

Žádné komentáře:

Okomentovat