Google

úterý 20. května 2008

Agropolitika EU je základem blahobytu.

Při zahájení berlínských slavnosti "Propagace agrotrhu - šance pro venkov." prezident Německého rolnického svazu Gerd Sonnleitner označil zemědělství v Německu a okolí za dostatečně vyspělé pro zapojení do světového hospodářství, do něhož zapadá jako perfektně vyrobené ozubené kolo do stroje.

"Nyní přijde na to jak dokážeme tento potenciál využívat," říká Sonnleitner, "využití vyspělého zemědělství se Německý rolnický svaz snaží řešit společně s Německou společností pro technickou spolupráci , která má řadu expertů na politiku, vědu, zemědělské poradenství."

Německá veřejnost zjišťuje, že zemědělství je východiskem a základním kámenem pro rozvojj a blahobyt. Tyto poznatky bohužel v loňském roce musely přijít z mnoha rozvojových zemí, až když tyto země ve vývoji udělali ohromný krok vpřed.

Evropská agrární politika zhodnotila svou úspěšnou minulost. Ona přispěla k tomu, že lidé v Evropě mohli v celém dlouhém období po druhé světové válce být vždy rychle a levně nasyceni. Přitom agrární politika EU se stále musí přizpůsobovat novým podmínkám světového vývoje.

Žádné komentáře:

Okomentovat