Google

úterý 27. května 2008

Co v Lucerně řekl prezident AK?

Závěrečná část projevu prezidenta AK Jana Veleby v Lucerně 16.5.2008:

Protože jste nám nedal možnost k reformě zemědělské politiky před jejím zveřejněním vyjádřit, činíme tak zde. Závěrem svého vystoupení požaduji:

  1. Dopracovat adaptovanou koncepci českého zemědělství na nové podmínky a požadavky na narůstající poptávku po potravinách.
  2. Přestat se stydět za základní fenomén kapitalismu - výrobu – a jasně ji podpořit.
  3. Zastavit znejisťování agrárního podnikatelského prostředí sofistikovanými útoky na velké podniky.
  4. Zastavit znejisťování služeb pro zejména menší farmáře připravovanou likvidací zemědělských agentur - zachovat je včetně LPIS.
  5. Zastavit start kontroverzních témat „Reformy“ do doby, než s námi bude provedena odborná diskuse. Do té doby „Reformu“ odmítáme.

Za vašimi miliardami korun na pozemkové úpravy číhají týmy developerů, zbohatlíků a spekulantů. Rozkolísat, znejistit a rozpohybovat stávající podniky. To se skrývá za vzletnými frázemi vaší „Reformy“.

Na závěr požadavek zcela zásadní – nastartovat skutečnou komunikaci s jasnými závěry na základě odbornosti a profesionality.

Úplně závěrem chci před tímto sálem říci zcela jasně a zřetelně – po létech trvalého vynuceného poklesu českého zemědělství přišla nová doba. Jsme rozhodnuti ji využít a utkat se s každým, kdo nás bude chtít srazit zpět. Jinými slovy, dnešním shromážděním nic nekončí, ale začíná.

1 komentář:

  1. Rozhovor s Miroslavem Tomanem, prezidentem Potravinářské komory ČR

    http://halonoviny.cz/index.php?id=60940

    OdpovědětVymazat