Google

středa 28. května 2008

Dolnorakouský bio-patriotizmus.

Spotřeba biopotravin v Rakousku stoupá, ovšem propagátorům tohoto způsobu stravování to nestačí, proto rozjíždějí několik programů, s jejichž pomocí by chtěli dosáhnout toho, aby biopotraviny se podílely dvaceti procenty na trhu potravin. Hodně sázejí na patriotizmus, čímž chtějí podpořit domácí bio-sedláky.

V rámci programu "Biolandbau" odstartovala 26.května 2008 Dolnorakouská zemědělská komora poradenskou ofenzivu. V současnosti je v Dolních Rakousích 3.475 biosedláků, což je 11,6 procenta všech zemědělců.

"Poptávka po biopotravinách je velká, to se projevuje zvyšováním zájmu provozovat biologické zemědělství. Trh nyní poskytuje ohromné šance, " říká představitel Dolnorakouské zemědělské komory Josef Plank, "v Dolních Rakousích je největší zájem o bio-ovoce a bio-brambory. V poslední době stoupá poptávka po bio-mase hovězím i vepřovém, očekává se zvýšení zájmu o nákup bio-zeleniny."

"Bioprodukty získávají pověst zdravých potravin, typicky rakouských, přírodních, čistých a velmi kvalitních," tvrdí prezident Dolnorakouské zemědělské komory Hermann Schultez. "Nejlepší potraviny z Dolních Rakous musí být pro domácí obyvatelstvo. Podaří-li se získat pro výrobu biopotravin 20,5 procenta zemědělců, stanou se Dolní Rakousy centrem bio-potravin celého Rakouska.

Žádné komentáře:

Okomentovat