Google

neděle 11. května 2008

Zaslechnuto v Julinkově čekárně (18).

Předmět: Řízená péče aneb konec léčení v Čechách Datum: 25.4.2008 14:02:28 Rozesíláno sekretariátem České lékařské komory.

Jak ovládnout 220 miliard Kč v českém zdravotnictví?
Princip je velmi jednoduchý. Chce to založit akciovou zdravotní pojišťovnu, kam bez práce každý měsíc natečou milióny Kč ze zdravotní daně. Potom stačí udržet tyto peníze ve zdravotní pojišťovně.

Jak na to? Prostě neproplácet zdravotní péči pacientům a zdravotnickým zařízením. Říkáte, že to není možné? Ale je, díky reformních zákonům ministra Julínka. Vytvoří se monopol, kde skupina lidí bude vlastnit zdravotní pojišťovnu, nemocnice, ambulantní lékaře, lékárny, laboratoře atd..

Monopol si bude určovat ceny zdravotní péče ve svých zařízeních, pro konkurenční pojišťovny vysoké ceny a tím je finančně zlikvidují. Tak získají další pojištěnce a tím další peníze. Pacient tak ztratí možnost svobodné volby zdravotní pojišťovny. A co bude následovat?

To, co bylo napsáno na začátku, zdravotní pojišťovna si bude chtít peníze udržet pro sebe. Jak to udělá? Zavede model "řízené péče" známý pod názvem Managed health care, který byl zaveden v USA. Principem řízené péče je to, že zdravotní pojišťovna "řídí" pacienta a své lékaře- zaměstnance tak, aby zdravotní péče byla poskytnuta co nejlevněji nebo vůbec ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat