Google

úterý 20. května 2008

Změnu klimatu způsobují otylí lidé!

Tento sympatický americký svatební pár si zřejmě nedělá nic z toho, že je "pěkně udělanej" - jak říkával Vladimír Menšík o svém otylém otci. To slovo "otylý" se nesmrtelnému vypravěči z Ivančic vůbec nelíbilo. Svým svérázným způsobem si často s chutí zavtipkoval i na adresu doktora Rajko Dolečka, televizního bijce otylých.

Jak kampaně proti tloušťce přicházejí, tak zase odcházejí. Další kampaň proti tlustým lidem nyní rozvířili odborníci z londýnské Školy hygieny a tropické mediciny, kteří prohlašují, že otylí lidé způsobili nejen potravinovou a energetickou krizi, ale i klimatické změny.

Podle výpočtu těchto odborníků lidé s nadváhou konzumují průměrně o 18 procent, tedy o pětinu, víc potravin než lidé lidé s optimální váhou. Je samozřejmé, když snědí zbytečně tolik potravin, mohou potraviny někde chybět, může se objevit jejich nedostatek. Takových lidí se na světě vyskytuje nejméně 700 milionů.

V důsledku vyšší tělesné váhy se otylí lidé méně pohybují - chodí méně pěšky. Zatěžují tedy více dopravu, která tak spotřebují více pohonných hmot. Zvýšený příjem potravy u otylých lidí způsobuje vyšší poptávku po potravinách, což nutí zemědělce zvyšovat výrobu, přičemž spotřebují větší množství pohonných hmot. Cena pohonných hmot se samosebou musí projevit v ceně potravin.

Více tlustými lidmi zatížená vozidla produkují více emisí, které způsobují oteplování Země a změnu klimatu.

A to zpráva britských vědců nehovoří o tom, že tlustí lidé spotřebují více textilu, prošlapou více obuvi a vyprodují více odpadu - což všechno vyžaduje větší spotřebu energie. Zcela u otylých lidí opomenuli zvýšené vypouštění metanu. Takový pádný argument jako o 18 procent zvýšené flatulence musí zabít i teorie Václava Klause o tom, že klima se mění bez přičinění lidstva!

Žádné komentáře:

Okomentovat