Google

neděle 8. června 2008

Den zemědělců v Berlíně.

Zemědělský den 2008, který se ve dnech 30.června až 1.července bude konat v Berlíně, navštíví opět řada významných hostů včetně vysokých politiků.

Na oslavě se očekává účast jednoho tisíce lidí, hlavně žen a mužů pracujících v zemědělství a venkovské mládeže,která se chystá vvybrat vhodné zaměstnání. Změrem tohoto německého zemědělského dne je představit aktuální vývoj i zemědělský trh, tak jak si ho nastavuje německá i evropská politika.

Také v letošním roce Německý rolnický svaz (DBV) očekává vysoko postavené německé a evropské osobnosti a řečníky. Německá kancléřka Angela Merkelová Rolnický den navštíví 1.července 2008. Bude s organizátory a účastníky slavnosti diskutovat o aktuálních politických problémech, které se dotýkají zemědělství a venkova.

S velkým napětím Rolnický svaz očekává projevy evropské komisařky pro zemědělství Mariann Fischer-Boelové a spolkového ministra zemědělství Horsta Seehofera. Předpokládá se, že delegáty a hosty budou informovat o dotační politice EU a o perspektivách německých producentů mléka.

Účastníci dne se budou moci zúčastnit diskusních fór: "EU-agrární politika", "Mléko", "Chov zvířat", "Bioenergie" a Ekologické zemědělství". Navíc bude k dispozici fórum podle přání zúčastněných zemědělců.

Žádné komentáře:

Okomentovat