Google

úterý 17. června 2008

Investice do venkova přinášejí ovoce.

V Česku narůstá počet rodinných farem, přibývá ekologických zemědělců, výrobců biopotravin i výměry ekologicky obhospodařované půdy. Fakt, že se na nedělním výletě můžete pohybovat prakticky od jedné malé farmy ke druhé, tam se zdravě občerstvit a onde nakoupit biopotraviny přímo u výrobce, umožnila mj. široká podpora prostřednictvím Programu rozvoje venkova. Ten právě bilancuje první rok své existence.

„K desátému červnu tohoto roku bylo v rámci projektových opatření osy jedna a tři zrealizováno 256 projektů celkem za 273 milionů korun,“ shrnul ministr Gandalovič. „Největší zájem jsme zaznamenali u těch opatření, kde jsou příjemci dotace malé obce, u takových, která řeší pozemkové úpravy nebo jsou určená k modernizaci zemědělských podniků a k zahájení činnosti mladých zemědělců,“

Převisy řeší MZe tak, že vedle finančního objemu určeného pro rok 2007 jsou příslušná opatření podpořena ještě částkou vyčleněnou pro rok 2008.

Program rozvoje venkova byl schválen 23. května 2007 s rozpočtem 3,6 mld. EUR na období 2007-2013, z toho 2,8 mld. EUR jde z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova.
(Zdroj: MZe)

Žádné komentáře:

Okomentovat