Google

neděle 29. června 2008

Kvalita přichází z regionů.

Jednou z několika priorit českého předsednictví v rámci předsednictví Evropské unie by měla být politika kvality potravin. Ministr zemědělství Petr Gandalovič o tom uplynulé úterý informoval v Lucemburku komisařku pro zemědělství a rozvoj venkova Mariann Fischerovou Boelovou.

Pro Agrární komoru ČR a její více než dvouletou úpornou práci při regionálních soutěžích o nejlepší krajové speciality je to velmi dobrá zpráva. Ředitelé regionálních agrárních komor s týmy spolupracovníků a odbornou veřejností, v níž jsou zástupci Státního zemědělského a intervenčního fondu, inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce, veterináři, chemici, lékaři a dietologové tak mají šanci předvést plody své mravenčí práce.

Každý region totiž má již své vítěze a svá loga kvality. Naposledy se například za přítomnosti hejtmana Jihočeského kraje Jana Zahradníka udílelo na nedávných Slavnostech piva v Českých Budějovicích ocenění „Chutná hezky jihočesky“ hned 15 nejlepším potravinářským firmám regionu.Toto i další regionální loga znamenají, že agrární komory s hejtmany garantují kvalitu svých potravin, jejich nezávadnost, krajovou specifičnost, a tím i ojedinělost.

Zemědělci ale chtějí představovat nejen regionální nejlepší potraviny. Jak sami říkají, základem kvality je dobré krmivo, správná agrotechnika a dohledatelnost v potravním řetězci. Proto bude mít ministr Gandalovič pro zmíněný záměr určitě velkou podporu zemědělců z agrární komory. Jde o zdraví nás všech, a to nejen na českém, ale i evropském trhu. A to je dobré podpořit. Navíc máme se i čím pochlubit a ukázat, v čem jsme byli dobří a chceme být i nadále.(Zdroj: AK ČR)

Žádné komentáře:

Okomentovat