Google

středa 4. června 2008

Němci mají obavy z nedostatku mléka.

Bojkot německých mlékáren začíná být znát: Mlékárny i obchodníci nedostatek mléka nechtějí přiznat. Regály supermarketů se však mění, kde bývalo mléko a mléčné výrobky, tam se objevuje jiné zboží.

Supermarket v Hamburgu: zákazníci marně hledají obvyklou nabídku mléčných výrobků - prázdné nákupní vozíky bloudí mezi regály. ještě nějaké mléko sice v regálech je, ale není to obvyklá nabídka. Hamburčané jsou podrážděni. Vedoucí supermarketu jen krčí rameny, nechce se vyjadřovat, žádnou oficiální zprávu nemá.

Zatím zákazníci nějaké mléko v chladících regálech nacházejí, jedná se převážně o mléko kondenzované a mléko ovocné. Zatím ještě zákazníci nezačali křečkovat a nedělají zásoby. Přesto vyjadřují obavy, co bude v příštích dnech. Některé zákaznice se vrhly na sojové mléko, prý není špatné.

Zákazníci jsou smířeni s tím, že mléko bude dražší, chápou situaci. "Moje srdce je na straně sedláků, " říká mladá žena, "samozřejmě není možné stále kupovat mléko za 54 centů (13,50 Kč). Rozumím výrobcům mléka, že nemohou prodávat za nižší cenu, než jsou náklady na jeho výrobu."

Žádné komentáře:

Okomentovat