Google

čtvrtek 19. června 2008

Senzačně úspěšné lázně u sousedů.

Solno-skalnaté lázně v dolnorakouském Gmündu během 18 měsíců provozu navštívilo 400.000 hostů. Lázně postavené na jižním okraji příhraničního okresního města zahájily provoz 1.ledna 2007 a jsou dokladem toho, že lze úspěšně podnikat i v oblastech, kde si dřív podávaly ruce jen kámen a bída. Jubilejním hostem byla 13.června Martina Leitnerová z Lince.

Radost s přívalu hostů má stavitel Franz Graf, který společně s gmündským starostou Ottou Opelkou jubilejní návštěvnici přivítal: "První rok provozu lázní předčil všechna očekávání, ale druhý rok, jak se zdá, bude mnohem úspěšnější."

Před zahájením provozu lázní se podle odborné studie se předpokládalo, že ročně jejich zařízení navštíví maximálně 120.000 hostů. Návštěvnost však už za první rok byla 250.000 hostů, druhým rokem je očekáváno 300.000 hostů.

V gmündských lázních si lze vybrat z nepřeberného množství procedur a atrakcí. Lze tam nalézt skalní bazén se slanou vodou (33°C), koupele v žulových vanách, parní jeskyni, turecké lázně, sauny, solaria, sportovní bazén, skluzavku (65 m) a mnoho dalších. Provoz je celoroční, zavřeno je jen jediný den - na Štědrý den, provozní doba je nejméně do 22 hodin.

Protože Gmünd leží na česko-rakouské hranici (do roku 1920 byly současné České Velenice jeho součástí), navštěvují tamní solné lázně i Češi. Ceny některých služeb jsou akceptovatelné i v průměrných českých podmínkách (např.4 hodiny v bazénu jsou za 12 euro /294 Kč), jiné asi Češi nevyhledávají (např. dvacetiminutová masáž krku 18 euro/441 Kč, stejně dlouhá masáž chodidel stojí 25 euro/612 Kč) Zajímavost: Pokud má host narozeniny, má ten den služby zdarma.

"Skalní solné lázně se staly magnetem pro návštěvníky," říká spokojený starosta Opelka, "kdo je jednou navštívil, obyčejně jako štamgast přijíždí pravidelně. Potěšitelné je, že naše lázně si za krátkou dobu získaly vynikající pověst, že přijíždějí stále noví a noví hosté."

Žádné komentáře:

Okomentovat