Google

úterý 10. června 2008

Stávka německých rolníků byla úspěšná.

Po oznámení, že Lidl, Aldi, Rewe, Edeka a další řetězce, které obchodují s otravinami, oznámily, že zvýší ceny mléčných výrobků, si protestující němečtí rolníci oddechli. A nejen němečtí.

"Je to úspěch našichsedláků," říká Franz-Josef Möller, prezident podnikatelské centrály WLV, "oznámení Lidlu a vysvětlení Aldi a ostatních řetězců bude je signálem pro celý obor. I přes drastickou výši nákladů na výrobu nyní mají producenti mléka lepší vyhlídky. Přesvědčil jsem se, že aktivita BDM přispěla k tomu, že výsledek se dostavil."

Preziden Německého rolnického svazu Gerd Sonnleitner apeluje na spotřebitele, neboť návrat k cenám ze začátku roku 2008 byl nutný. "Spotřebitel může nyní být jistý, že mléční sedláci se budou starat o vysokou kvalitu vyráběného mléka, které bude s německou pečlivostí ošetřené."

Nyní je třeba, aby se mlékárny rychle zotavily. Avšak zdrženlivá vyjádření zástupců mlékáren, které ve včerejších mediích bylo možné slyšet a číst, budou zemědělskými svazy důkladně vyhodnoceny. Nyní ještě přijde tvrdé vyjednávání.

Žádné komentáře:

Okomentovat