Google

čtvrtek 3. července 2008

Rakušané spěchají do Budějovic.

Zrychlení silničního spojení mezi dolnorakouským okresem Gmünd a Českými Budějovicemi je v dohlednu. Nová silnice se má stavět podle nového projektu, který byl 27.června 2008 představen na staveništi v městysi Grossdietmanns.

Jedná se o dvanáctikilometrový úsek silnice, která bude u vesnice Eichberg napojena na rakouskou spolkovou silnici B 41, a státní hranici překročí u Nových Hradů. Silnice do Českých Budějovic, před nimiž se bude napojovat na rychlostní komunikaci České Budějovice-Linec, by měla znatelně urychlit jízdu z Českých Velenic a především z Gmündu a Schremsu. (Původní rakouský projekt Eichberg, Vyšné, Třeboň neuspěl u JČ kraje, který chce stavbou dálniční přípojky vyřešit obchvat Trhových Svin.)



"Po této silnici bude českobudějovické letiště dosažitelné do 40 minut," tvrdí rakouský poslanec ing.Johann Hofbauer, "to je velká šance pro naše firmy." Ještě doplnil, že nová silnice nebude vysokorychlostní komunikací - žádnou dálnicí ani rychlostní silnicí.

Starosta Grossdietmannsu Johann Weissenbök věří, že nová silnice přiláká do jejich obce nové firmy. "Nové kvalitní silniční spojení s Českými Budějovicemi se v oblasti Eichbergu projeví zakládáním nových podniků." Dodal také, že po postavení této nové silnice se uleví obyvatelům vesnic Eichberg a Wielands, přes které je ze třech lomů u vesnice Unterlembach transportován štěrk.

Podle časového harmonogramu by v následujících dvou letech měl být dokončen projekt a vykoupeny pozemky. Když vše půjde podle plánu, stavba silnice začne v roce 2011. (Zdroj: NÖN)

Žádné komentáře:

Okomentovat