Google

úterý 15. července 2008

Zloději porazili krávu na pastvině.

Na pastvině poblíž Trocnova kdosi zabil krávu. Maso, které mohl naložit do vozu, si vzal, zbytek nechal ležet. Porážka byla provedena 10 metrů od frekventované silnice Třeboň - Ledenice - Římov - Český Krumlov. Majitel stáda naříká nad škodou, policie vyšetřuje, veřejnost je zděšena tou surovostí.




Žijí mezi námi lidé, kteří kvůli nějakému prospěchu jsou schopni jakéhokoli činu, včetně krádeže dobytka. Je jisté, že 300 kg masa z uvedené krávy zloději nesnědli ani neuložilili v mrázácích, ale okamžitě dodali do některé restaurace. To je běžná praxe například u zvěřiny, jíž většina zásluhou pytláků i legálních myslivců a mysliveckých společnosti končí jako nezdaněná v kuchyních restaurací.

Dobytek se pásl i v minulosti, ale málokdo se ho odvážil nechat bez dohledu přes den, natož v noci. Dobytek se kradl, krade a bude krást, pokud bude možný nelegální odbyt masa. Dříve byly zřizovány funkce pastýřů, jejichž povinností bylo každý večer přihnat stádo domů. Současný pastevní způsob dobytka, převzatý ze zámoří, je zaměřen hlavně na na malé náklady a velké příjmy a musí se tedy s podobnými ztrátami smířit.

Nedávno slavní zákonodárci vymysleli nový způsob výkupu kovového šrotu, který budou moci prodávat jen právnické osoby. Neměli se zabývat napřed dodavateli surovin do restaurací? Na jedné straně je přísný zákaz porážet zvířata, včetně ovcí, ve dvorech zemědělců, na druhé je umožněno nekontrolované zásobování stravovacích zařízení.

Žádné komentáře:

Okomentovat