Google

sobota 6. září 2008

Německé vepřové zamíří do Číny.

Německým chovatelům prasat se v hospodářské soutěži naskytuje další příležitost k zvýšení odbytu vepřového masa. Německé ministerstvo zemědělství podepsalo smlouvu o veterinárních podmínkách, za kterých je možné vstoupit na obrovský čínský trh. Tím se německým chovatelům prasat naskytují velké možnosti.

Německý rolnický svaz samozřejmě otevření čínského trhu pro německé zemědělce vítá, neboť prostřednictvím státního tajemníka Gerda Müllera na mezistátní dohodu několik let tlačil. Čína se spotřebou 48 milionů tun je největším spotřebitelem vepřového masa na světě, přičemž se očekává, že každoročně bude spotřeba stoupat o 7 procent. Jenom v prvním pololetí roku import stoupl více než desetinásobně o více než 200.000 tun.

Podle státního tajemníka dr.Gerda Müllera se naskytují další možnosti exportu německého vepřového masa, jednání o veterinárních smlouvách pokračují s Jižní Afrikou a Japonskem. Jako určitý problém se při výrobě vepřového masa budou jevit předpisy EU o pěstování geneticky upravených plodin, které slouží jako krmiva. DVB předpokládá, že při exportu mimo EU bude možné tyto předpisy obejít.

Žádné komentáře:

Okomentovat