Google

čtvrtek 23. října 2008

Agrofert pohltil Olmu a Milkagro.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil dne 20. října 2008 převzetí mlékárenských firem MILKAGRO a OLMA ze strany společnosti ZEMOS, která náleží do skupiny AGROFERT podnikatele Andreje Babiše. Spojení bylo povoleno bez podmínek.

Skupina AGROFERT působí v oblasti zemědělství, potravinářství a chemickém průmyslu. Sama společnost ZEMOS je podnikem zemědělské prvovýroby, zabývající se výrobou rostlinnou a živočišnou (produkce mléka, chov skotu a selat). Mezi odběrateli mléka společnosti ZEMOS vystupují mimo jiné společnosti MILKAGRO a OLMA.

MILKAGRO je přitom odbytovou organizací, která se zabývá především výkupem syrového kravského mléka od prvovýrobců a jeho následným prodejem zpracovatelům. V rámci území České republiky jsou aktivity společnosti MILKAGRO zaměřeny především na území Moravy, v Čechách pak působí zejména v Pardubickém kraji.

Druhý z nabývaných subjektů OLMA se zabývá zpracováním syrového kravského mléka a výrobou a prodejem čerstvých mléčných výrobků. OLMA kontroluje společnosti OLMA SLOVAKIA a OLMA POLSKA.(Zdroj:Agris,21.10.2008)

Žádné komentáře:

Okomentovat