Google

čtvrtek 8. října 2009

Ministr Šebesta jako Paroubkova loutka.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek včera oznámil, že bude usilovat o odvolání ministra zemědělství Jakuba Šebesty. Důvodem k odvolání prý jsou náměstci, kteří na ministerstvu zůstali po Gandalovičovi a Šebesta je nevyhodil. Pětadvacet významných osob, které museli ministerstvo opustit, je pro Paroubka stále málo. Panu socialistickému předsedovi vůbec nevadí, že ministry jmenuje a odvolává předseda vlády, tedy nyní pan Fischer.

Může se volič ubránit dojmu, že Česká republika směřuje do společnosti banánových republik, když má vládu, která oficiálně má být nepolitická, ale ve skutečnosti je politická, ovládaná předsedy dvou stran. Takzvaný kočkopes - velká koalice bez zodpovědnosti politiků. A páni předsedové si přejí, aby premiér Fišer a jeho ministři reagovali na každé sebemenší pohyby provázků, které drží v rukou Topolánek a Paroubek. Pokud se loutky znelíbí, nahradí se jinými.

Ukazuje se, že současný stav, kdy Topolánek a Paroubek mají na špinavou práci mouřeníny v úřednické vládě, politikům vyhovuje a termín parlamentních voleb se snaží oddalovat tak, jako to dělali komunisté po roce 1968, když hrozilo, že občané ani okolní svět neuvěří volebnímu vítězství s 99.99 procenty hlasů. Ostatně komunistické vlády byly všechny úřednické, které s volbami a vůlí občanů nic společného neměly.

Topolánek s Paroubkem mohou klidně lízat smetanu do jara, kdy by měly být volby. Za odvoláním Šebesty je možné také vystopovat funkci evropského komisaře, ve které by Paroubek chtěl udržet Vladimíra Špidlu. Pokud by ODS ve vládě dala Špidlovi hlas, výměnou za odvolaného Šebestu, byl by to obchod, jako když cikán hodinky v hodnotě 150 korun prodává za 75 tisíc.
(Jiří Krž, 7.10.2009)

Žádné komentáře:

Okomentovat